Freitag, 28. März 2014

Sayın Talha Uğurluel'e Açık Mektup

Sayın Talha Uğurluel,

Öteki Gündem isimli TV Programın'da büyük halam Mahidevran Haseki'den için Köle Kadın dediniz. Biz Temrukoğlu ve Çerkasski ailesi olarak sizi kınıyoruz. Hürrem Haseki'den için bu terimin kullanılması uygun olabilir ama halamız Mahidevran Haseki için kullanılması doğru değildir.

Mahidevran Haseki satılmış bir Köle değildir!!! Biz ailece bu sayfada kaç tane Belge yayımladık ve halamızın bir Köle olmadığını bu Belgeler sayesinde kanıtladık.

Lütfen söylediklerinize çok dikkat ediniz, orda bahsettiğiniz insanların aileleri hala devam ediyor. Hiç mi düşünmüyorsunuz, kendi halanızdan, kız kardeşinizden için Kadın Köle denilse siz nasıl bir tepki gösterirdiniz? Yanlızca sizin için değil, diğer hiç düşünmeden ithamlarda bulunanlar için de söylüyorum!

Türkiye de 2 Milyon kadar Çerkes yaşıyor. Halam Mahidevran Haseki'den için Köle dediğiniz de bu insanlarada hakaret etmiş olduğunuzu sakın unutmayın lütfen.

6 Kommentare:

  1. Dieser Kommentar wurde vom Autor entfernt.

    AntwortenLöschen
  2. Dieser Kommentar wurde vom Autor entfernt.

    AntwortenLöschen
  3. Sayın Poseidon kardeşimiz,

    mesajınızı okuduk ve size çok hak veriyoruz. Lakin bilmedikleriniz de var. Rahmetli dedem Celal Bey bundan en az 30 sene önce Türk Tarih Kurumuna elinde bulunan belgeleri gönderip Mahidevran Haseki ve diğer aile mensupların tarihte doğru anlatılmaları için müracaat etmişti. Maalesef hiç bir gelişme olmadı. Aynı şekilde babamda dönemin tarihcilerine mektup yazıp görüşmek istemişti, onlardanda olumlu bir cevap gelmedi. Sizin bahsettiğiniz tarihci ve araştırmacılarada ben yazdım ama hiç biri dönüp bir cevap yazmadı. Erhan Afyoncu dediğiniz zaten bir dönem ismi malum Dizinin danışmanıydı, onada yazdım. Peki neden programlarında bir defa olsun birşey demediler? Yanlız bir defasında Sayın Afyoncu şöyle bir cümle kullandı: 'Mahidevran çok uzun yaşamış, Kafkasyalılar uzun ömürlüdürler' gibi birşey dedi o kadar. Yani sorun biz de değil. Gazeteye haber verdik, orda çıkan yazımız üzerine neden bizimle irtibata geçilmedi? Hiçbir tarihci bile dönüpte bu konuyu araştırmak zahmetinde bulunmadı. Netice itibarıyle utanması gereken biz değil onlardır. Katii suretle bize söylediklerinizi tasvib etmiyoruz. Burda yazmakla olmaz demişsiniz, Gazeteye verdik, bazı Haberlerde bile çıktı, gerekli kişilerle irtibata geçmeye çalıştık. Daha ne yapalım. Burda evraklarımızı yayımlıyoruz, en azından merak edenleri bu şekilde bilgilendirmeye çalışıyoruz. Ayrıca Talha Uğurluel de bizimle görüşebilirdi, neden yapmadı, buda onun kendi ayıbıdır, bizim değil. Bundan başka, Padişahın Sarayında daha nice çerkes prensesleri vardı, onların aileleri hiçbirşey demiyor, biz ama gerçeklerin ortaya çıkması için mücadele ediyoruz. Saygılarımızla

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Anlıyorum. Dediğiniz gibi bilmediklerim varmış. Açıkça söylemek gerekirse ben Saide Perizad Temrukoğlu'nun röportajını okuduktan sonra şaşırmakla birlikte kızmıştım. Niçin şimdi açıklanıyor bu bilgiler demiştim. Bu düşünce tabi ki kimse tarafından eleştirilemez. Çünkü bu röportaj diziden sonra yapılmıştı. Ama sonra bu sayfayı görünce hakkınızdaki kanılarım değişti. Çünkü gerçekten bir bilgi verme amacı güttüğünü anladım. Erhan Afyoncu'ya gelince, bana kalırsa kendisi sayılı tarihçilerdendir. Mahidevran'ın adını bir kez bile Sultan demeden andığını duymadım. Gelin görün ki diğer tarihçiler saygı yoksunu. Pat diye Mahidevran diyerek anıyorlar. En çok dokunan noktalardan biri de bu zaten. Afyoncu, diziye teklif üzerine danışman olarak gitti ve adı üstünde sadece 'danışıldı'. Uygulanan kurgular elbette ona sorulmadı. Talha Uğurluel'in yaptığını da saygısızlık olarak nitelendiriyorum. Erhan Afyoncu ve Murat Bardakçı'nın programıda Mahidevran Sultan'dan sıkça söz edilir aslında. Birçok kez değinildi Mahidevran Sultan'ın uzun yaşamına. Zira bilinen somut gerçeklerden biri.

      Löschen
    2. Mahidevran was important only because of her son Mustafa.
      She never was called Haseki.
      The Haseki title was created for Hurrem and was used only by Hurrem.

      Löschen
  4. Dieser Kommentar wurde vom Autor entfernt.

    AntwortenLöschen